Selectienormen NK Jeugd

Selectienormen NK Jeugd

Let op: zodra er nieuwe normen bekend zijn zullen deze hier geplaatst worden!!!

Dit seizoen zal het NK voor C, B & A junioren marathon en de Nationale Finale marathon voor pupillen A & B gehouden worden op 11 februari Den Haag. In aanmerking komen alleen rijders die woonachtig zijn in het voedingsgebied (zie kaartje) van de bij Friesland aangesloten verenigingen en dienen tevens per 1 juli 2016 lid te zijn van één dezer clubs.

 

De TC Marathonschaatsen Friesland zal zeer waarschijnlijk het volgend aantal deelnemers mogen inschrijven:

Pupillen B 5 plaatsen
Pupillen A 5 plaatsen
Junioren C 5 plaatsen
Junioren B 5 plaatsen
Junioren A 5 plaatsen
per categorie zal er 1 of zullen er 2 reserve deelnemer(s) worden aangewezen.

 

Pupillen A & B, Junioren C, meisjes en jongens

Geplaatst worden de 1e 3 rijd(st)ers die na 3 wedstrijden bovenaan staan in hun categorie. De overige 2 plaatsen zijn aanwijsplaatsen die door de TC Marathonschaatsen worden ingevuld. Deze kunnen calamiteiten betreffen, maar wij hebben ook extra aandacht voor aanvallende rijd(st)ers. Zij maken dus alsnog een kans te mogen starten op het NK op basis van hun strijdlustige rijstijl. Per categorie wijst de TC 2 reserves aan.

 

Junioren B & A

Eerst geplaatst worden rijd(st)ers die uitkomen in de landelijke competities en trainen onder de Friese marathonselectie. Vervolgens zijn de Regio NO en baancompetitie bij de Dames en C1. De plaatsingsvolgorde is als volgt:

– landelijke rijd(st)ers (Topdivisie heren, Beloftencompetitie)

– rijders die binnen de top 15 in het klassement staan in de Regio Noord Oost competitie in de heren C1 / Dames (t/m 8-1-2017);

– 1e uit het klassement baancompetitie heren C1 / Dames 1 (t/m 16-1-2017)

Mocht het van toepassing zijn, dan geld ook hier dat de TC Marathonschaatsen Friesland zich het recht behoud om aanwijsplaatsen in te vullen op basis van potentie, deelname, strijdlust en/of calamiteiten.

 

Algemeen:

De TC Marathonschaatsen Friesland plaatst de deelnamelijst in week 4 op haar site. Hierna dien je je aan (of af) te melden voor deelname aan het NK bij het secretariaat. Vervolgens meld de TC Marathonschaatsen Friesland de aangemelde rijd(st)ers aan bij de KNSB en ontvang je van hen de uitnodiging. Ook reserverijders dienen zich aan- danwel af te melden. Mocht je onverhoopt ziek zijn, dan geven wij in de briefing aan hoe en bij wie je je kunt melden, zodat we als gewest een reserve kunnen laten starten. Deze briefing voor rijd(st)ers en ouders/verzorgers zal worden gehouden op maandag 6 februari, aansluitend aan de wedstrijdavond; deze briefing is daarmee 6 dagen voor het NK. Ten behoeve van de NK Marathonschaatsen Jeugd kan de TC Marathonschaatsen Friesland er toe besluiten om vooraf georganiseerde trainingen te organiseren, verzorgd door onze selectietrainers. Ook zal er vanuit de TC Marathonschaatsen zowel een TC lid als trainer aanwezig te zijn om ter plaatse bij het NK support te bieden en als link tussen deelnemer en organisatie fungeren; zij kunnen bij voorkomende situaties de rijd(st)er(s) bij kunnen staan en te assisteren bij vragen. Maak hier dus vooral gebruik van! Rijd(st)ers dienen op de hoogte te zijn van de reglementen. Daaraan zullen we in de baancompetitie ook aandacht schenken.

 

Let op: zodra er nieuwe normen bekend zijn zullen deze hier geplaatst worden!!!

 

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Geef een reactie

© 2016 Frontier Theme