Selectienormen NK Jeugd

Selectienormen NK Jeugd

Dit seizoen zal het NK voor junioren marathon en de Nationale Finale marathon voor pupillen A & B gehouden worden op 17 februari 2018 in Tilburg. De TC Marathonschaatsen Friesland heeft dit jaar voor het eerst een aantal plaatsen meer dan in de voorgaande jaren. Tevens is het zo dat alle jeugdleden die meedoen aan de baancompetitie in Heerenveen zich kunnen plaatsen voor het NK jeugd, mits ze 2 van de 4 meetellende wedstrijden hebben uitgereden.

Voor de pupillen A en B als ook de junioren A, B en C (zowel voor jongens als meisjes) zijn er per categorie 7 plaatsen aan Friesland toegewezen. Per categorie zal er 1 of zullen er 2 reserve deelnemer(s) worden aangewezen; zij ontvangen daarvoor van ons een aparte uitnodiging. Wij zijn echter afhankelijk van de evt. afmelding en sluitingsdatum in deze.

Pupillen A & B

Geplaatst worden de 5 rijd(st)ers die na 4 wedstrijden (t/m maandag 15 januari 2018) bovenaan staan in hun categorie, waarbij de norm meetelt dat je minimaal 2 van deze wedstrijden hebt uitgereden. De overige 2 plaatsen zijn aanwijsplaatsen die door de TC Marathonschaatsen zullen worden ingevuld. Deze kunnen calamiteiten betreffen, maar wij hebben ook extra aandacht voor aanvallende rijd(st)ers. Zij maken dus alsnog een kans te mogen starten op het NK op basis van hun strijdlustige rijstijl. Per categorie wijst de TC 2 reserves aan. De Nationale Finale wordt verreden met 2 heats, van waaruit de beste rijd(st)ers zich plaatsen voor de finale die later die dag verreden zal worden.

Junioren C

Geplaatst worden de  5 rijd(st)ers die na 4 wedstrijden (t/m maandag 15 januari 2018) bovenaan staan in hun categorie, waarbij de norm meetelt dat je minimaal 2 van deze wedstrijden hebt uitgereden. De overige 2 plaatsen zijn aanwijsplaatsen die door de TC Marathonschaatsen zullen worden ingevuld. Deze kunnen calamiteiten betreffen, maar wij hebben ook extra aandacht voor aanvallende rijd(st)ers. Zij maken dus alsnog een kans te mogen starten op het NK op basis van hun strijdlustige rijstijl. Per categorie wijst de TC 2 reserves aan.

Junioren B

Geplaatst worden de  5 rijd(st)ers die na 4 wedstrijden (t/m maandag 15 januari 2018) bovenaan staan in hun categorie, gefilterd vanuit de C1 & Dames 1 categorie (B junioren die in de Dames 2 of C2 starten, maken in deze regel geen kans zich te plaatsen voor het NK), waarbij tevens de norm meetelt dat je minimaal 2 van deze wedstrijden hebt uitgereden. De overige 2 plaatsen zijn aanwijsplaatsen die door de TC Marathonschaatsen zullen worden ingevuld. Deze kunnen calamiteiten betreffen, maar wij hebben ook extra aandacht voor aanvallende rijd(st)ers. Zij maken dus alsnog een kans te mogen starten op het NK op basis van hun strijdlustige rijstijl. Per categorie wijst de TC 2 reserves aan.

Junioren A

Eerst geplaatst worden Friese rijd(st)ers die uitkomen in de landelijke competities en vallen onder het voedingsgebied van gewest Friesland (woonplaats per 1 juli 2017 en lidmaatschap bij een Friese club zijn vereisten). Vervolgens zijn de baancompetitie C1 en Dames 1, Regiotop dames, Regio NO bij de Dames en C1 van belang. De plaatsingsvolgorde is bij de meisjes/dames en jongens/heren verschillend, vanwege de Regiotop wedstrijden. Basisregel is dat men 2 van de 4 baanmarathons heeft deelgenomen in de C1 of Dames 1 t/m maandag 15 januari 2018.

De uitwerking in volgorde van plaatsing is als volgt:

Meisjes:

  1. De 2 hoogst geklasseerde rijdsters uit het klassement in de categorie Dames 1 baancompetitie (t/m maandag 15 januari 2018), mits men top 10 staat in het totaalklassement in deze categorie;
  2. Landelijke rijdsters uit de Topdivisie dames; dit exclusief de 5e (regio)rijdster van een ploeg (dit heeft betrekking op iedereen die géén D voor haar beennummer heeft staan in het Marathoninformatie boekje 2017-2018 van de KNSB, pagina 18-21 ‘Teams Topdivisie dames’) & mits minimaal 3 wedstrijden zijn uitgereden in de KPN Marathon Cup reeks (t/m 20-1-2018 KPN cup 12 te Groningen), dit met een maximaal aantal rijdsters van 2 rijdsters;
  3. Rijdsters die binnen de top 10 in het klassement staan in de Regiotopwedstrijden dames (t/m 13-1-2018, Regiotop 6 te Alkmaar), met een maximaal aantal van 2 rijdsters;
  4. rijd(st)ers die binnen de top 10 in het klassement staan in de Regio Noord Oost competitie in de Dames (t/m 7-1-2018 Regio NO 7 te Deventer), met een maximaal aantal van 2 rijdsters.

De TC Marathonschaatsen Friesland behoud zich te allen tijde het recht om aanwijsplaatsen in te vullen op basis van potentie, deelname, strijdlust en/of vooraf bij ons gemelde calamiteiten en in deze voorkomende zaken af te wijken van bovenstaande. E.e.a. is altijd onder voorbehoud van plaatsen.

Jongens/heren:

  1. De 2 hoogst geklasseerde rijdsters uit het klassement in de categorie C1 baancompetitie (t/m maandag 15 januari 2018), mits men top 10 staat in het totaalklassement in deze categorie;
  2. Landelijke rijders uit de Topdivisie heren en/of de Beloftencompetitie, mits minimaal 3 wedstrijden zijn uitgereden in de KPN Marathon Cup reeks (t/m 20-1-2018 KPN cup 12 te Groningen), dit met een maximaal aantal rijdsters van 2 rijdsters;
  3. Rijders die binnen de top 10 in het klassement staan in de Regio Noord Oost competitie in de categorie C1 heren (t/m 7-1-2018 Regio NO 7 te Deventer), met een maximaal aantal van 2 rijders.

De TC Marathonschaatsen Friesland behoud zich te allen tijde het recht om aanwijsplaatsen in te vullen op basis van potentie, deelname, strijdlust en/of vooraf bij ons gemelde calamiteiten en in deze voorkomende zaken af te wijken van bovenstaande. E.e.a. is altijd onder voorbehoud van plaatsen.

Algemeen:

De TC Marathonschaatsen Friesland publiceert de voorlopige deelnamelijst op 22 januari 2018; hierna ontvang je een mail van ons, waarin we vragen je aan te melden (danwel af te melden))  voor deelname aan het NK. Vervolgens meld de TC Marathonschaatsen Friesland de aangemelde rijd(st)ers aan bij de KNSB en ontvangen de deelnemers een officiële uitnodiging van de KNSB. Ook reserverijders dienen zich aan- danwel af te melden! Vanuit de TC Marathonschaatsen zal een TC lid en/of trainer aanwezig zijn bij het NK om ter plaatse support te bieden en als link tussen deelnemer en organisatie fungeren; zij kunnen bij voorkomende situaties de rijd(st)er(s) bij kunnen staan en te assisteren bij vragen. Maak hier dus vooral gebruik van! Rijd(st)ers dienen op de hoogte te zijn van de reglementen. Daaraan zullen we in de baancompetitie ook aandacht schenken. Zie ook https://knsb.nl/wp-content/uploads/sites/98/2017/10/Specifieke-Bepalingen-Marathon-na-ledenraad-30-september-2017.pdf

 

 

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Geef een reactie

© 2016 Frontier Theme