Selectienormen NK Jeugd

Om in aanmerking te komen voor het NK Jeugdmarathon dient men mee te doen aan de baanmarathons in Heerenveen Je dient minimaal aan 2 wedstrijden hebben deelgenomen en deze te hebben uitgereden. Per categorie wijst de TC 2 reserves aan.

 

Voor alle categorieën geldt dat de rijders (sters) woonachtig moeten zijn in het voedingsgebied van Gewest Friesland (woonplaats per 1 juli voorafgaande seizoen) en verder is lidmaatschap bij een Friese club een vereiste

 

De TC Marathonschaatsen Friesland behoudt zich te allen tijde het recht om aanwijsplaatsen in te vullen op basis van potentie, deelname, strijdlust en/of vooraf bij ons gemelde calamiteiten en in deze voorkomende zaken af te wijken van onderstaande. E.e.a. is altijd onder voorbehoud van plaatsen.

Voor Pupillen A & B en Junioren C geldt:

De eerste 3 in het klassement 4 weken voordat het NK wordt gehouden zijn automatisch geplaatst De andere plaatsen worden door de TC marathon aangewezen, dit is afhankelijk van het aantal plaatsen welke aan Friesland worden toegewezen.

Junioren B jongens

De eerste 2 het hoogst geplaatst in het klassement van de C1 klasse 4 weken voordat het NK wordt gehouden zijn automatisch geplaatst. De overige  plaatsen zijn aanwijsplaatsen die door de TC. Marathon zullen worden ingevuld.

Alleen rijders die uitkomen in de C1 klasse komen in aanmerking voor deelname NK.

Junioren B meisjes

De eerste 2 het hoogst geplaatst in het klassement van de D1 klasse 4 weken voordat het NK wordt gehouden zijn automatisch geplaatst. De overige  plaatsen zijn aanwijsplaatsen die door de TC. Marathon zullen worden ingevuld.

Alleen rijders die uitkomen in de D1 klasse komen in aanmerking voor deelname NK

Junioren A

Eerst geplaatst worden Friese rijd(st)ers die uitkomen in de landelijke competities en vallen onder het voedingsgebied van gewest Friesland (woonplaats per 1 juli voorafgaande seizoen) en verder is lidmaatschap bij een Friese club een  vereiste Vervolgens zijn de baancompetitie C1 en Dames 1, Regiotop dames, Regio NO bij de Dames en C1 van belang. De plaatsingsvolgorde is bij de meisjes/dames en jongens/heren verschillend, vanwege de Regiotop wedstrijden.

De uitwerking in volgorde van plaatsing is als volgt (klassementen opgemaakt 4 weken voordat het NK wordt gehouden):

Meisjes:

  1. De 2 hoogst geklasseerde rijdsters uit het klassement in de categorie Dames 1 baancompetitie mits men top 10 staat in het totaalklassement in deze categorie;
  2. Landelijke rijdsters uit de Topdivisie dames; dit exclusief de 5e(regio)rijdster van een ploeg (dit heeft betrekking op iedereen die géén D voor haar beennummer heeft staan in het Marathoninformatie boekje van de KNSB. ‘Teams Topdivisie dames’) & mits minimaal 3 wedstrijden zijn uitgereden in de KPN Marathon Cup reeks en dit met een maximaal aantal rijdsters van 2 rijdsters;
  3. Rijdsters die binnen de top 10 in het klassement staan in de Regiotopwedstrijden dames met een maximaal aantal van 2 rijdsters;
  4. Rijd(st)ers die binnen de top 10 in het klassement staan in de Regio Noord Oost competitie in de Dames met een maximaal aantal van 2 rijdsters.
  5. Jongens/heren:
  6. De 2 hoogst geklasseerde rijdsters uit het klassement in de categorie C1 baancompetitie mits men top 10 staat in het totaalklassement in deze categorie;
  7. Landelijke rijders uit de Topdivisie heren en/of de Beloftencompetitie, mits minimaal 3 wedstrijden zijn uitgereden in de KPN Marathon Cup reeks en dit met een maximaal aantal rijdsters van 2 rijdsters;
  8. Rijders die binnen de top 10 in het klassement staan in de Regio Noord Oost competitie in de categorie C1 heren met een maximaal aantal van 2 rijders.

Algemeen:

Je ontvangt een mail van ons, waarin we vragen je aan te melden (dan wel af te melden) voor deelname aan het NK. Vervolgens meldt de TC Marathonschaatsen Friesland de aangemelde rijd(st)ers aan bij de KNSB en ontvangen de deelnemers een officiële uitnodiging van de KNSB. Ook reserverijders dienen zich aan cq af te melden!

Vanuit de TC Marathonschaatsen zal een TC lid en/of trainer aanwezig zijn bij het NK om ter plaatse support te bieden en als link tussen deelnemer en organisatie fungeren; zij kunnen bij voorkomende situaties de rijd(st)er(s) bij kunnen staan en te assisteren bij vragen. Maak hier dus vooral gebruik van! Rijd(st)ers dienen op de hoogte te zijn van de reglementen.

 

 

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Geef een reactie

© 2016 Frontier Theme