KPN NK Jeugdmarathon in Groningen

Komende zaterdag 6 februari zal het KPN NK Jeugdmarathonschaatsen plaatsvinden op het ijs van Kardinge te Groningen. Wat geweldig dat uit alle voorrondes, vanuit alle ijsbanen in heel Nederland, waar duizenden jeugdige schaatsers aan mee hebben gedaan, nu de 500 beste marathonschaatsers van start zullen gaan om te strijden om de Nederlandse titels. Maar de eerste winst is er al voor een ieder die zich heeft geplaatst voor deze wedstrijd en zich deelnemer mag noemen aan dit spektakel!

Zaterdag zal om 11:15 uur zal de opening plaats vinden, waarna rond half 12 de eerste categorie van start zal gaan en we een middag vol spektakel zullen beleven. Om half 5 weten we welke 10 schaatsers zich de nieuwe kampioenen mogen noemen. Bekende namen gingen hen voor en de winnaars van zaterdag zullen de mogelijke toppers voor in de toekomst zijn.

Aansluitend aan dit NK zal er de 16e wedstrijd om de KPN Cup verreden worden waar de Topdivisies heren en dames en ook de Beloftendivisie van start zullen gaan. Met gratis toegang voor alle deelnemers en begeleiders bij het NK Jeugdmarathonschaatsen,

 

In deze e-mail en op schaatsen.nl zult u alle relevante informatie vinden, daarnaast is de poster van deze wedstrijd toegevoegd om bijvoorbeeld ook zelf op Facebook te plaatsen.

 

Veiligheidsvoorschriften:

  • Snijvaste hand-, scheen-, en enkelbescherming is verplicht en dienen de deelnemers zelf bij zich te hebben
  • Snijvaste nekbescherming wordt geadviseerd maar is voor dit jaar geen verplichting en zal ook niet beschikbaar worden gesteld
  • Een valhelm volgens de ASTM norm F1849 is verplicht, deelnemers worden verzocht zoveel mogelijk zelf te beschikken over een helm. Echter een helm is ook te leen voor deelnemers, deze zal in het opstelvak naast de baan verstrekt worden. Wij zijn blij met de samenwerking met Marchese die helmen beschikbaar stelt aan deelnemers
  • Voor deelnemers bestaat er de mogelijkheid om een helm aan te schaffen voor/na de wedstrijd ter plekke
  • Deelnemers dienen gesloten kleding met lange mouwen en broekspijpen te dragen
  • De buizen van de schaatsen dienen gesloten te zijn en de bladeinden van de buizen moeten zijn afgerond met een straal van minimaal 1 cm (ronding 10 cent munt), let erop dat u dit vooraf
  • Het is niet toegestaan voorwerpen te dragen waarbij redelijkerwijs ingeschat kan worden dat daardoor bij een ongeval een verhoogd risico op schade of letsel ontstaat

 

Inschrijving

Wanneer je op de deelnemerslijst staat, dien je je ter plekke nog in te schrijven. Volg hiervoor de borden ‘inschrijving’. Bij de inschrijving ontvang je de startnummers, eventueel een transponder wanneer je hier niet over beschikt. Wanneer je wel zelf een transponder hebt en dit ook opgegeven hebt dien je deze mee te nemen. Bij de inschrijving zullen je schaatsen gecontroleerd worden op een juiste afronding en dat je beschikt over snijvaste bescherming en eventueel een helm.

 

Reglementen

De wedstrijdregels zoals die bij het marathonschaatsen van toepassing zijn zullen ook op schaatsen.nl geplaatst worden.

 

Afmelden / Reserve

Wanneer je toch door bepaalde omstandigheden niet deel kunt nemen dan ontvangen we graag z.s.m. je afmelding via marathon@knsb.nl.

Tot vrijdagavond 18:00 zullen afmeldingen verwerkt worden en reserves te horen krijgen dat ze van start mogen gaan. Afmeldingen later dan dit tijdstip zullen niet in behandeling worden genomen. Wanneer reserves geen berichtgeving ontvangen zijn ze helaas niet startgerechtigd.

 

Overige informatie

Deelnemerslijsten, startijden en parkeerinformatie zullen geplaatst worden op schaatsen.nl

 

Wanneer er na de informatie op schaatsen.nl en in deze e-mail nog vragen zijn, kunt u zich met uw vragen wenden tot uw contactpersoon in uw gewest of aan de KNSB via marathon@knsb.nl.

Iedereen van harte gefeliciteerd met de plaatsing, veel succes gewenst met de laatste voorbereiding en de wedstrijd en een sportieve, plezierige en veilige middag toegewenst.

 

Met vriendelijke groet,

 

Willem Hut
Competitieleider Marathon

Updated: 17 februari, 2016 — 19:00
© 2016 Frontier Theme