DSC_0125

12 maart 1e Fries Kampioenschap Massa Start

Op zondagavond 12 maart zal er in de Elfstedenhal te Leeuwarden het 1e gewestelijke kampioenschap massa start worden georganiseerd. De wedstrijden worden verreden volgens het Nationale Reglement en dus worden er 16 ronden geschaatst, mat 3 tussensprints. De bijhorende veiligheidseisen dienen bij de schaatsers in acht genomen te worden m.u.v. verplichting van de nekkraag (wel geadviseerd; het gaat immers om je eigen veiligheid). Deze wedstrijden zijn bedoeld voor rijders in de categorieën B junioren, A junioren en de (neo-)senioren, dames & heren. De inschrijving staat open op:

https://inschrijven.schaatsen.nl/#/wedstrijd/75209fed-9fc6-4826-b84b-098a7242b3fe/informatie

Let op, want er is beperkte ruimte voor deelname (24 plaatsen per categorie), dus geef je snel op!

Mini massa start competitie

Deze winter gaan we in samenwerking met een combinatie van juryleden marathon & langebaan een massa start competitie voor jeugd organiseren. Op de maandagavond marathonavonden waar er geen jeugdmarathons worden verreden, zullen we voor de pupillen B t/m C junioren massa start wedstrijden houden. Deze wedstrijden beginnen om 18:00 en zullen zijn op:

Maandag 5 december 2016 (let op; voor de 1e 3 een Sinterklaas prijs)

Maandag 6 februari 2017

Maandag 27 februari 2017 (met prijsuitreiking 1e 3 per categorie)

Meer info

 

Uitslagen baanmarathon 21-11 online

Uitslagen

Helmplicht –> We volgen het KNSB reglement

Komend seizoen is ook bij onze baanwedstrijden het dragen van een gecertificeerde valhelm verplicht. Het gaat om een passende volgens ASTM standaard shorttrack gecertificeerde valhelm.

Klik hier voor een lijst van gecertificeerde helmen.

Voor de jeugdwedstrijden zorgt de wedstrijdorganisatie voor een gecertificeerde helm.

Voor de daglicentierijders zullen wij een beperkt aantal huur valhelmen voor € 5 per avond beschikbaar hebben.

Wedstrijddata: 

Maandag 21 november 2016

Maandag 5 december 2016

Maandag 19 december 2016

Maandag 16 januari 2017

Maandag 6 februari 2017

Maandag 27 februari 2017

Nieuwe categorie indeling senioren

De TC Marathonschaatsen Friesland heeft een teruglopende deelname aan de marathonwedstrijden op Thialf Heerenveen geconstateerd. Komend seizoen gaan we de volgende indeling hanteren: C1 – C2 – C3 – Dames. Vanuit de C1 & C2 filteren we de masters, om voor hen een apart klassement op te maken, dit i.v.m. plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap.
Verder willen we een massa start organiseren, aansluitend aan deze wedstrijden. Over de invulling daarvan zijn we momenteel nog volop in overleg.

Jeugdcompetitie (& massa start)

De TC Marathonschaatsen heeft gezien dat er bij de jeugd lopende het seizoen een afnemend deelname aantal is bij de pupillen en junioren C. Daarom willen we het komende seizoen gaan werken met een vermindering van aantal marathons (welke wel nodig zijn om een geschikte afvaardiging voor het NK jeugd te kunnen selecteren).
We zullen 3 marathons in plannen voor de jeugd en vervolgens 3x een massa start te organiseren per categorie. Over de exacte invulling zijn we nog in overleg.

 

NK deelname

Het afgelopen jaar waren er vraagtekens omtrent deelname aan de verschillende NK’s marathon.
Jeugd:
Voor jeugd geld dat zij deelnemen aan de 3 marathonwedstrijden (zie voorstel), waarna een klassement wordt opgemaakt per categorie (pup B, pup A, jun C jongens & meisjes). De eerste 3 uit dit klassement zijn rechtstreeks geplaatst. De overige 2 plaatsen per categorie worden aangewezen door de TC Marathon. Rijd(st)ers dienen woonachtig te zijn in het voedingsgebied van de bij Friesland aangesloten verenigingen en dienen tevens per 1 juli 2016 lid te zijn van een dezer clubs.
Junioren B & A komen in aanmerking als zij rijden in de categorieën Dames of C1. De volgorde die de TC Marathon hanteert in de selectie is; landelijke rijd(st)ers, regio NO top 15, 1e uit baancompetitie na 3 of 4 wedstrijden (afhangende van de wedstrijdkalender; voor aanvang seizoen definitief te publiceren). Mocht het van toepassing zijn, dan geld ook hier dat de TC Marathon zich het recht behoud om aanwijsplaatsen in te vullen n.a.v. bijvoorbeeld potentie. Ook hier zijn voedingsgebied en lidmaatschap van een Friese club een vereiste.
Neo senioren:
Neo senioren plaatsen zich alleen via de Regio Noord Oost competitie. Daarin wordt per gewest na een x-aantal wedstrijden een klassement opgemaakt van de neo’s. Elke beste neo per gewest zal zich plaatsen, aangevuld met de daarna hoogst genoteerde overgebleven neo. Dit proces verloopt via de Regio Noord Oost en zal in de rijdersinfo worden gepubliceerd.
Masters:
Masters plaatsen zich via de Regio Noord Oost competitie voor het NK. Echter heeft de TC Marathon hier vaak nog een aanwijsplaats beschikbaar. Daarom maken we komend seizoen een gefilterd klassement op, waarbij de volgorde C1 – C2 zal worden aangehouden. Verder verloopt de uitnodiging e.d. via de KNSB.

 

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

© 2016 Frontier Theme